Beste schermervrienden,

Het comité van de EVF heeft besloten de organisatie van de Europese Veteranen kampioenschappen per ploeg 2020 in Brussel op te schorten. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

We zullen binnenkort onderzoeken of er andere data kunnen worden voorgesteld en zullen u op de hoogte houden wanneer er nieuws is.

Het organisatiecomité voor de kampioenschappen 2020 in Brussel.

EUROPESE SCHERMKAMPIOENSCHAPPEN VETERANEN PER PLOEG

21-24 MEI 2020 – BRUSSEL

Dagen
Uur
Minuten
Seconden
Welcome !

Welkom iedereen,

Alle Belgische scherminstanties bundelen momenteel hun krachten om van 21 tot 24 mei 2020 de volgende Europese kampioenschappen per ploeg voor Veteranen te organiseren. In het ADEPS sportcentrum van het Zoniënwoud in Brussel gaan we bijna 130 ploegen en ongeveer 700 schermers verwelkomen, de vele supporters, coaches en verzorgers niet meegerekend.

België is één van de stichtende leden van de European Veterans Fencing (EVF) – opgericht in 1991 in Loughborough – en we zijn er trots op reeds in 1993 de individuele Europese kampioenschappen in Luik en in 2002 in Antwerpen de Europese kampioenschappen per ploeg te hebben georganiseerd. Het is dan ook een grote eer opnieuw een evenement te mogen verzorgen dat het groeiend belang van veteranensport – en veteranenschermen in het bijzonder – in de verf zet.

Het is immers belangrijk voor de gezondheid om te blijven sporten, en in combinatie met een hogere levensverwachting, stijgt het aantal actieve veteranen op en naast de schermpiste gestaag. Sporten is gezond en dat promoten we graag, ook al omdat schermen voor ons meer is dan een sport. Het is een passie, zelfs een virus!

Tot slot willen we onze grote erkentelijkheid uitspreken voor de steun van ADEPS, Sport Vlaanderen en Visit Brussels. Zonder hun steun kon het EK waarschijnlijk niet gerealiseerd worden.

Paul

Paul Van Agtmael

Voorzitter Belgische Veteranen

Erik

Erik Swennen

Voorzitter Vlaamse Federatie van Belgische schermclubs

Nady

Nady Bilani

Voorzitter Franstalige federatie van Belgische schermclubs

Onze partners